Приморско очаква да си получи пристанището от държавата

До няколко седмици Приморско очаква окончателното решение на Министерския съвет за прехвърляне на собствеността на пристанището си от държавата на общината.

Усилията на местната власт са от години, като е изготвен идеен проект за модернизирането му,  съобщи  кметът Димитър Германов.

“Ние сме черноморска община  и в този смисъл не беше нормално една черноморска община да няма в собственост пристанище, за да може да развива тази инфраструктура. Тя е основна част от развитието на туризма в региона и за осъществяването на един от основните поминаци на местното население – рибарството. Идеята ни през цялото време е била придобивайки собствеността, ние да я развием. Най – добрият вариант е това да стане чрез европейски средства, за които ще кандидатстваме и се надяваме да спечелим  по някоя от оперативните програми”, коментира градоначалникът.

На финала е и процедурата за прехвърлянето на собствеността на крепостта Урдовиза край Китен от държавата на местната власт. Историческият обект е на територия, собственост на Министерството на отбраната, а община Приморско иска да го получи, за да го реставрира и развие като туристическа атракция.
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page
Източник :

БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Архив

Последни новини

Етикети