Полицаи от Чехия ще помагат през летния сезон в Приморско

Общината спешно облагородява плажовете, каза градоначалникът Димитър Германов.

Общинската управа в Приморско е предприела спешни дейности по обезопасяването и облагородяването на плажовете. В момента има обявена обществена поръчка за възстановяване на висящия мост над река Дяволска, който е една от свръзките на града с южния плаж. Предстои да бъде обновен и бетоненият мост, който пострада при големите наводнения преди две години. Съоръжението се намира също над река Дяволска и е от голямо значение за придвижване на туристите към плажната ивица.

„Усилено работим и по подобряване на инфраструктурата около крайбрежните зони. Стремежът ни е там също така да има повече зеленина. Миналото лято посрещнахме туристите с напълно обновен северен подход към морето. Модерното съоръжение се превърна в една от атракциите на Приморско. Укрепихме и активизиралото се свлачище около „Бункера“, коментира пред Kmeta.bg д-р Димитър Германов.

Той допълни, че всяка година Приморско полага усилия, за да осигури спокойствието и безопасността на своите гости. Тази година освен РУП – Приморско, за комфорта на летуващите ще се грижат и командировани служители на МВР от вътрешността на страната. „Имайки предвид, че курорта ни се посещава от голям брой чешки туристи през лятото, съдействие ни оказват и полицейски служители от Чехия. Държа да отбележа, че за добри резултати по опазване на реда и спокойствието разчитаме и на онлайн камерите, които са разположени на ключови места и работят целогодишно.”, каза още градоначалникът.

Приморско се подготвя за по-силен туристически сезон това лято, сравнено с предходната година. Още през зимните месеци черноморската община започна да се презентира на всички големи международни изложения.

„Положихме много усилия, за да представим предимствата на двата курорта – Приморско и Китен, по атрактивен начин. Направихме го с ясното съзнание, че представяме реални възможности, които ще удовлетворят все по-нарастващите изисквания на туристите”, добави кметът Германов.

Приморско се радваше на повишено внимание и на „Ваканция и СПА ЕКСПО 2016” в София, и на изложенията в Белград, Берлин и Русия. +На борсата в Сърбия, например, от нас се заинтересуваха и туроператори от Дубай. Надяваме се на силно присъствие и на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново”, каза още той. По думите му, за поредно лято се очакват много почиващи от Русия, особено посетители на детските лагери на територията на общината.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page
Източник :

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Архив

Последни новини

Етикети