Николина Ангелкова пред ТАСС: Визите в България за руски деца – участници във фестивали ще бъдат безплатни

София. Българският министър на туризма в свое интервю пред ТАСС заяви, че страната ѝ смята Русия за изключително важен и стратегически партньор в областта на туризма.
„Между нашите страни днес се е наложил един честен диалог, който ще спомогне за разширяването на за задълбочаването на отношенията в туристическия сектор“, каза Ангелкова. Според нея резултатите в двустранното сътрудничество са вече забележими. „За мен Русия е изключително важен, стратегически партньор в областта на туризма“, заяви тя.
Ангелкова съобщи, че в края на месеца в Москва ще се състои среща, посветена на перспективите на развитието на туризма между България и Русия, основната тема в която ще стане възстановяването на туристическия поток през лятото на 2016 г.
„Ще направим всичко възможно, за да върнем руските туристи в България, на нашето Черноморие. Ние сме готови да предложим различни варианти за културен, исторически, религиозен и други видове туризъм. Ще предложим на руснаците най-добрите условия за отдих“, съобщи Ангелкова. Тя посочи, че специалните служби на двете държави „водят съвместна работа за подсигуряването на особено безопасен и комфортен отдих“.
Българският министър съобщи, че всички деца под 16 години, заявили, че ще участват в провежданите в страната фестивали ще получат безплатна виза. „На практика всички деца ще могат да се възползват от това право. Ще е нужно само да заявят за това при подаването на документи“, каза тя и уточни, че списъкът на мероприятията присъства в българското посолство и в консулствата. images (2)
„По черноморските курорти тези мероприятия ще са около 300 и ще се провеждат в течение на целия четиримесечен сезон. Изборът ще бъде лесен. Много мероприятия ще се проведат и в други части на България“, съобщи тя. „Ние продължаваме работата по облекчаване на другите визови процедури. В частност готвим специални предложения за инвалиди и пенсионери, които ще могат да получат многократна едногодишна виза. За децата се готвят визи със срок за действие до пет години. Планираме и други мерки“, каза Ангелкова.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Архив

Последни новини

Етикети