Внимание, става напечено! Лобисти въвеждат 10 000 лева глоба, ако спите на плажа и паркирането на 100метра!

145587628854168

19 Февруари 2016, Петък


Забраняват и пренощуване, къмпингуване и паркиране извън определените за тази цел места

Къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 м от плажа да бъде забранено. Това гласуваха на второ четене и без дебати членовете на парламентарната комисия по регионална политика, съобщава “Дневник”.

За да влезе в сила, текстът трябва да получи подкрепа и в пленарната зала. 10 народни представители одобриха поправката, а 4 бяха против.

“Физическите лица се наказват с глоба в размер от 1000 до 10 000 лв., а на едноличните търговци и на юридическите лица се налага имуществена санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв. за всяко нарушение, ако не подлежат на по-тежко наказание” – гласи спорното предложение.

“Една добра и една лоша новина от заседанието на регионалната комисия в Народно събрание днес: депутатите приеха предложението на Реформаторския блок знаковите, все още неокепазени плажове, “Корал”, “Карадере” и “Иракли” да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност там. Дотук е добрата новина. Нищо не се казва за зоната зад плажовете, към която има “инвестиционни” апетити за строежи, собствениците на които ще имат най-голяма икономическа полза от девствените плажове пред хотелите им. С много неясен и водещ до злоупотреби текст се забранява “пренощуване, къмпингуване и паркиране извън определените за тази цел места”. Никакво пиене на вино нощем на плажа повече! Дано на крайното гласуване в зала се развали тази нечестна сделка” – обяви във Facebook общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева.

В края на заседанието на комисията Гроздан Караджов от гражданската квота на Реформаторите поиска думата, за да се изкаже срещу предложението, без да разбере, че то вече е изгласувано.

Пред “Дневник” Караджов заяви, че ще атакуват текста в пленарна зала и го определи като “пълна глупост”.

“Това означава, че ако заспите на плажа, могат да ви глобят 10 000 лв.” – даде за пример той и постави въпроса как може да се контролира подобна забрана по цялата плажна ивица.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Архив

Последни новини

Етикети