The Independent: ИСПАНИЯ отмъкна всички ТУРИСТИ от ТУРЦИЯ, където сезонът е… ГОЛЕМИ ТУРОПЕРАТОРИ ФАЛИРАХА заради атентатите.. БЪЛГАРИЯ никой не я брои, защото….

Анлийският вестник The Independent обяви, че туристическият сезон в Турция е пред нула и всички туристи са отмъкнати от Испания и то с цени до 50% по-високи, а за самолетен билет цените до Испания

скочиха до 80% спрямо Турция при еднакво разстояние. Няколко английски туроператори, който работят на турския пазар фалираха. България никой не я брои за туристическа дистинация за пренасочване на туристи от Турция. Подробностите:

Тарифите на сравними полети по дължина полети са до 80 на сто по-високи до Испания, отколкото в Турция, според изследване на The Independent.
Резервации за Турция от британските туристи са намалели над наполовина след поредица от терористични атаки. Що се отнася до летището на основният курорт на Египет и Тунис Министерствата им на външните работи още не са дали официална информация, но и за тези държави спадът е голям, заради вероятност от атентати.
Испания на практика спасява Tui Travel.
Анталия в Турция и основното летище на испанския остров Тенерифе са на еднакво разстояние от Гетуик – малко над 1800 мили. Но цената на билета Thomas Cook Airlines до Канарските острови за първата седмица на училната лятна ваканция е 79 на сто по-висока, отколкото да Turquoise крайбрежие на Турция. От Манчестър, цени на билети за Лас Палмас, са 23 на сто по-високи, отколкото до Даламан, идентично разстояние.
Thomas Cook разкри, че досега е пренасочила 400 000 туристи от Турция към Испания.
Thomson, най-големият туроператор във Великобритания, също рязко увеличи капацитета си в Испания.
От Gatwick
само Thomas Cook Airlines полет
Анталия, Турция: £ 200
Тенерифе, Испания: £ 358
Испански премия: 79 на сто

От Бирмингам
Thomson полети плюс престой в хотел
Мармарис, Турция: £ 579
Менорка. Испания: 758 £
Испански премия: 31 на сто

От Манчестър
само Jet2 полет
Даламан, Турция: £ 371
Лас Палмас, Испания: £ 457
Испански премия: 23 на сто

хотелски цени
Melia ол инклузив
Шарм ел-Шейх, Египет: £ 872
Бенидорм, Испания: £ 1043
Испански премия: 20 на сто

Най-евтиният седмичен пакет на Thomson от Бирмингам до малък хотел в Испания за пиковия летен сезон струва £ 758. Това е 31 на сто повече, отколкото най-евтиният еквивалент в Турция – въпреки по-краткия полет.
Пипа Jacks, редактор на Travel Trade ДВ, каза: „Тези цени ще вървят нагоре с наближаване на лятото“.
A London туроператор, специализиран в Турция, Elixir Holidays, фалира миналата седмица. Друга фирма за пътуване, Марк Уорнър, е отменена цялата си турски програма за 2016 г.
plaj_v_Ispania
Снимка The Independent
Лято на плажа в Испания.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Архив

Последни новини

Етикети