Продават картина от уникална подводна галерия край Приморско

Платното е с размери 47 на 54 см.

Картина от първата в страната подводна галерия, която се намира в морето край Приморско, е пусната за продажба, по чиято инициатива бе създадена уникалната галерия, предаде 24 часа.

Картината се нарича “Свети Никола спасява моряка” и е изработена от скулптора Никола Диков.

Платното е с размери 47 на 54 см. и е рисувано върху винил с акрилни бои.

“Продажната цена е 600 лв. С тях ще бъде оформено пространството в единствената по рода си подводна галерия. Имаме идея да бъде поставена скулптура на русалка, полегнала на морското дъно, а остатъка от средствата ще използваме за бъдещи изложби в това атрактивно за гмуркане място”, коментира Тодор Попов, собственик на дайвинг център.

Той уточни, че картината “Св. Никола спасява моряка” е първата авторска картина, изложена в подводната художествена галерия, която носи романтичното име “Домът на русалката”.

Галерията бе официално открита на Никулден м.г. Тя се намира близо до единствения на Балканите подводен параклис “Св.Никола”, създаден също по идея на Тодор Попов и съмишлениците му.

Подводният храм е в прочутата местност Крокодилите и е на 7-8 метра дълбочина. Параклисът е една от най-търсените от туристите атракции през лятото.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page
Източник :

24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Архив

Последни новини

Етикети