Приморско ще привлича туристи с нови проекти.

При пълно мълчание от страна на опозицията преминават последните сесии на ОбС Приморско.

photo_41287648652

Инициативите са по Програмата Интеррег за трансгранично сътрудничество между България-Турция (2014-2020) и носят названията „По-близо до природата” , „Партньорство за развитие на туризма” и „Заедно срещу природните бедствия”.

С пълно мнозинство общинските съветници подкрепиха създаването на къща-посетителски център в с. Ново Паничарево. Тя ще бъде по проект „Партньорство за развитие на туризма”. Постройката е закупена от Общината с идеята да се създаде посетителски център, в който да бъдат изложени артефакти от бита и културата на местните жители.

По време на общинската сесия местните управници одобриха и предложението на кмета Димитър Германов  за кандидатстване по проект „Заедно срещу природните бедствия”, с който да бъде финансирано възстановяването на пострадалия от наводненията въжен мост в с. Ново Паничарево.

Гласуваният проект „По-близо до природата” ще даде възможност на морската община да осигури по-лесен достъп на туристите през летния сезон до тракийското светилище Беглик Таш. За целта ще бъдат закупени електомобили. С тях  ще се превозват туристи от Историческия музей до природния феномен.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Архив

Последни новини

Етикети